Op zoek naar nieuwtjes, persoonlijke verhalen, overheerlijke recepten en de leukste filmpjes vol tips en actuele onderwerpen? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Waar bent u naar op zoek?

Onlinesenioren.nl - Nederland

info@onlinesenioren.nl

+31 (0)85 1304 327

Blog

HomeVrije TijdPersoonlijkDe perfecte verlichting!
m

De perfecte verlichting!

Verlichting in huis

Het is van groot belang in ons huis, verlichting! Functioneel en sfeervol! Goede verlichting is daarom ook erg belangrijk. Maar ook duurzaamheid speelt een rol in het uitkiezen van de juiste verlichting. Wij mochten een paar vragen stellen aan Ella, zij werkt als adviseur voor Philips verlichting.

Keuzes, keuzes

Het belangrijkste bij het kiezen voor de juiste verlichting in huis is het bepalen van de functie. Heeft u het licht nodig om bij te werken, lezen, of kan het enkel dienen als sfeerverlichting? Zit het lichtpunt vlakbij een raam ( waardoor er dus al licht van buitenaf komt) of juist in een donkere hoek dit zijn allemaal punten waar we volgens Ella eerst goed naar moeten kijken voor we overgaan tot de aankoop van verlichting.

 

Kleine ruimte

Wist u dat je een kleine ruimte groter kunt doen laten lijken door het gebruik van juiste verlichting? Kies lampen waardoor het licht zowel naar boven als beneden schijnt, hierdoor lijken uw muren optisch hoger en de ruimte dus groter. Maar ook een kille ruimte kunt u gezelliger en warmer laten lijken door het gebruik van warm licht dat naar beneden schijnt.

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid speelt tegenwoordig bij verlichting een belangrijke rol. Een spaarlamp is al een heel goed begin hier mee bespaart u tot 80% in vergelijking met het verbruik van een gloeilamp. Maar wist u dat een Led lamp nog zuiniger is? Deze geven naast erg fijn licht ook nog eens een mooie besparing van wel 85%.

Hecht u veel waarde aan verlichting in huis? Heeft u wellicht zelfs een lichtplan opgesteld? Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaringen en tips, u bent dan ook van harte welkom om ze achter te laten onder dit bericht!

Geen reacties

Plaats een bericht