Op zoek naar nieuwtjes, persoonlijke verhalen, overheerlijke recepten en de leukste filmpjes vol tips en actuele onderwerpen? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Waar bent u naar op zoek?

Onlinesenioren.nl - Nederland

info@onlinesenioren.nl

+31 (0)85 1304 327

Blog

HomeGezondheidEenzaam zonder jou.

Eenzaam zonder jou.

Eenzaamheid

Eenzaamheid is een gevoel, je kunt het soms niet meten of zien maar het kan er wel zijn. De persoon met de grootste glimlach kan soms de ergste eenzaamheid ervaren. Ook het hebben van gezelschap om u heen betekent niet dat u dan niet eenzaam kunt zijn. Vaak hoor ik terug dat men zich nog veel eenzamer voelt in gezelschap dan als men alleen is. Voor de mensen om u heen is het vaak lastig te begrijpen, er komen allerlei goedbedoelde tips “Ga iedere dag een rondje lopen dan kom je vast wel mensen tegen” ” Probeer echt iedere dag even naar de supermarkt te gaan dan heb je wat aanspraak” . Maar wat kan het toch moeilijk zijn om dat eenzame gevoel kwijt te raken.

Schaamte

Een grote rol bij eenzaamheid speelt schaamte. Veel mensen schamen zich voor het feit dat zij zich eenzaam voelen. Ze hebben het gevoel dat mensen ze dan zielig of raar vinden en lopen er liever niet mee te koop. Dit maakt de eenzaamheid alleen maar erger want door deze schaamte gaan mensen zich afzonderen en raken zij nog meer verwikkeld in het eenzame gevoel en ligt een isolement op de loer. Het is belangrijk dat als u zich eenzaam voelt dat u weet dat u zich hier niet voor hoeft te schamen, iedereen kent het gevoel van eenzaam zij, bij de één komt het een enkele keer eens voor en de ander heeft langere tijd last van een periode met een eenzaam gevoel.

Wat kan helpen

Soms kan het helpen om hulp te zoeken als u zelf niet meer uit de eenzaamheid komt en het u niet goed lukt om hier zelf verandering in te brengen. Het is helemaal niet erg of raar om hier bij iemand om u heen of wellicht uw huisarts hulp bij te vragen. Soms kan het ook helpen om er met iemand over te praten en aan te geven hoe u zich voelt zodat die persoon u kan helpen om misschien samen iets te ondernemen. Ook zijn er in iedere gemeente heel veel activiteiten die u kunt bezoeken ook als de drempel voor u hoog is en u het spannend vindt om naar iets toe te gaan. Bedenk u ook goed dat de meeste mensen dit in het begin heel spannend vinden maar dat het gevoel meestal ook snel weer verdwijnt. Soms kan het ook helpen om online alvast wat op te zoeken over de activiteiten zodat u weet waar u terecht komt en dit kan de drempel iets verlagen.

Wij zijn benieuwd naar uw ervaring

Graag horen wij van u of u zich weleens eenzaam voelt. En hoe u hiermee omgaat. Heeft u hier hulp voor gezocht? Wie weet kunt u anderen helpen door het delen van uw ervaringen.

Geen reacties

Plaats een bericht