Op zoek naar nieuwtjes, persoonlijke verhalen, overheerlijke recepten en de leukste filmpjes vol tips en actuele onderwerpen? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Waar bent u naar op zoek?

Onlinesenioren.nl - Nederland

info@onlinesenioren.nl

+31 (0)85 1304 327

Blog

Maandag wasdag?

Wassen wassen wassen..

Wij schreven er laatst al een stukje over op onze Facebookpagina en ontvingen toen ontzettend veel leuke reacties! Het ging over het wassen, en dan vooral het verschil tussen vroeger en nu. Waar men vroeger alles met de hand moest wassen en te maken had met een wringer, spoelton en ruwe handen, gaat het tegenwoordig een stuk gemakkelijker met de wasmachine!
Vroeger

Zoals u boven al las ging het wassen van kleding vroeger wel even anders dan vandaag de dag. Het was een erg intensieve klus waar men heel wat tijd aan kwijt was, het was ook een zware klus. Kleding werd in een bak gestopt met water en zeep en werd daarna hardhandig geschrobt, als dit proces achter de rug was ging men verder met het wringen van de kleding. Zo was men heel wat tijd kwijt om de was schoon te krijgen.

Nu

Hoe anders is dit nu, de was wordt in de machine gestopt en het kant en klare wasmiddel kan worden bijgevoegd, dan drukt men op het knopje en de was gaat draaien! Heel gemakkelijk en men hoeft er verder eigenlijk niet meer naar om te kijken.

Uw verhalen

Het was voor ons erg leuk om uw ervaringen van vroeger te lezen, hoe u uw moeder of uzelf vroeger nog voor zich zag met het doen van de was. Maar ook hoeveel tijd u eraan kwijt was en hoe koud het soms kon zijn op de buitenplaats waar de was vaak werd gedaan. Wij vinden dit erg mooi en waardevol om terug te lezen, met elkaar laat u een stukje geschiedenis herleven en uw ervaringen zijn waardevol voor ons!

 

Geen reacties

Plaats een bericht