Op zoek naar nieuwtjes, persoonlijke verhalen, overheerlijke recepten en de leukste filmpjes vol tips en actuele onderwerpen? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Waar bent u naar op zoek?

Onlinesenioren.nl - Nederland

info@onlinesenioren.nl

+31 (0)85 1304 327

Blog

HomeVrije TijdOntspanningTips bij Zomerhitte.

Tips bij Zomerhitte.

Zomer

Het is bijna zover, de zomer begint en de temperaturen schieten direct omhoog. Voor veel mensen is het enorm genieten van dit heerlijke weer maar voor anderen kan het ook best wel lastig zijn en voor problemen zorgen. In dit artikel geven wij u wat tips om zo goed mogelijk de zomer door te komen!

Voldoende drinken

Bij warm weer is het erg belangrijk om voldoende te drinken. Door de felle zon en de warmte transpireert u wellicht wat meer en verliest u sneller vocht. Het is erg belangrijk om dit goed op peil te houden door regelmatig een glas water te drinken. Kijk ook uit met thee en koffie deze dranken kunnen soms juist zorgen voor het onttrekken van vocht aan het lichaam. Een handige tip is om een grote kan met water, of een lege literfles te vullen en deze op een zichtbare plek in huis te zetten, spreek met uzelf af dat deze fles einde van de dag leeg moet zijn.

Luchtige kleding

Warme kleding van dikke stof kan er ook voor zorgen dat de temperatuur in het lichaam snel oploopt en dit zorgt uiteraard voor ongemak. Het beste is om luchtige kleding te dragen in lichte kleuren, vooral linnen is een erg prettige stof welke weinig warmte vasthoudt.

Een plekje in de schaduw

Probeer vooral om niet te lang, of helemaal niet in de volle zon te gaan zitten. Vooral tussen 12:00 en 15:00 , als de zon op het hoogtepunt is kan het raadzaam zijn om de felle zon te vermijden en een heerlijk plekje in de schaduw op te zoeken.

Verkoeling zoeken

Bij extreme hitte kan het ook erg fijn zijn om verkoeling te zoeken, een koude doek in uw nek, een frisse douche of een teiltje met koud water om de voeten in te baden kunnen erg goede tips zijn als u veel last heeft van de warmte.

Heeft u nog tips bij warme dagen? Wij horen ze graag!

1Reactie
  • juni 25, 2019
    reply
    Joost

    Samen met mijn hondjes knabbel ik met die warmte graag aan koele komkommers. Een gezonde en frisse versnapering.

Plaats een bericht