Op zoek naar nieuwtjes, persoonlijke verhalen, overheerlijke recepten en de leukste filmpjes vol tips en actuele onderwerpen? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Waar bent u naar op zoek?

Onlinesenioren.nl - Nederland

info@onlinesenioren.nl

+31 (0)85 1304 327

Blog

HomeGezondheidVeganist, Vegan of Vlees.

Veganist, Vegan of Vlees.

Veganist

Tegenwoordig zijn er allerlei manieren waarop mensen omgaan met voeding. Ook worden er allerlei theorieën op losgelaten, zo zouden vlees en zuivel erg ongezond voor ons zijn. Terwijl er ook beweerd wordt dat ze beide van groot belang zijn voor onze bouwstoffen. Maar wat is nu precies veganistisch eten, Als veganist neem je helemaal geen dierlijke producten. Dus geen vlees, vis, zuivel, eieren en E-nummers van dierlijke oorsprong. Wil je veganistisch eten, dan let je vooral goed op of je voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1, B2, vitamine B12 en calcium binnenkrijgt. Dit doe je door bijvoorbeeld veel peulvruchten te eten. Ook zijn er tegenwoordig erg veel vleesvervangers te verkrijgen, denk aan bijvoorbeeld aan soja.

Vegetarier

Mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten (zoals zuivel, eieren en honing) eten en ook geen dierlijke producten (zoals leer en wol) gebruiken zijn “veganisten”. Met “vegetariër” bedoelt men dus doorgaans “lacto-ovo-vegetariër“, wat wil zeggen dat die persoon geen vlees of vis eet, maar wel zuivel en eieren. Het grote verschil met een veganist is dus dat een vegtarier doorgaans wel zuivel en eieren gebruikt.

Gezondheid

Vanuit de medische hoek zijn er verschillende meningen, zo vindt men dat zuivel essentieel  is voor een gezond voedingspatroon maar ook dat vlees en vis stoffen bevatten die ons lichaam nodig heeft. Aan de andere kant wordt er ook gewaarschuwd voor een teveel aan deze producten. En zouden dierlijke producten tegenwoordig veel hormonen bevatten door de wijze waarop ze behandeld worden en het verwerkingsproces.

Natuur

Dan is er ook nog het aspect van de natuur, het verwerken van vlees kost onze natuur veel, denk hierbij aan uitstoot de hoeveelheid land en water die er nodig is voor de veeteelt etc. Het verbouwen van groenten is veelal juist erg gunstig voor onze natuur.

Vlees

Zelf eten wij wel vlees en vis maar met mate. Zo proberen wij gemiddeld drie keer per week vlees te eten en daarnaast af te wisselen met vis, eiwitten of groentes. Onze dochter is een ander verhaal zij is nog klein en zij eet wel dagelijks vlees. Ons broodbeleg wisselt heel erg, zelf eet ik regelmatig humus of groentespread op brood, de rest van het gezin is hier geen fan van en houdt het liever bij kaas en vlees en zoet beleg, ook helemaal prima! Vleesvervangers komen bij ons ook regelmatig op tafel ook ons dochtertje eet hier wel eens van mee, de vegetarische kipnuggets en groenteburgers kan zij ook best waarderen.

Uw mening,

Wij zijn heel erg benieuwd naar uw mening over dit onderwerp. Eet uw vegetarisch of misschien zelfs veganistisch thuis? En heeft u wellicht zelfs lekkere recepten om met ons te delen? Wij vernemen het heel graag van u in de reacties onder dit bericht!

 

Geen reacties

Plaats een bericht