Op zoek naar nieuwtjes, persoonlijke verhalen, overheerlijke recepten en de leukste filmpjes vol tips en actuele onderwerpen? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Waar bent u naar op zoek?

Onlinesenioren.nl - Nederland

info@onlinesenioren.nl

+31 (0)85 1304 327

Kookclub

Paasontbijt Nog een paar dagen en het is alweer Pasen. De meeste mensen genieten dan van een heerlijk uitgebreid paasontbijt.  Om dit moment extra feestelijk te maken delen wij dit heerlijke recept voor paasbroodjes met u! Wat heeft u nodig? 1 pak Koopmans Witbrood 275 ml handwarm water 10 g boter of margarine   Keukengerei mixer met deeghaken beslagkom bakpapier Hoe maak ik Konijnenbroodjes? Rijstijd: eerste rijs 10 minuten, tweede rijs 45 minuten Baktijd: 20 minuten Elektrische oven: 200 °C, Heteluchtoven: 180 °C, Verwarm de oven voor. Doe de mix met de boter en het water in een beslagkom en kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel brooddeeg. Laat het deeg in de

Een klassieker in een nieuw jasje, Vandaag hebben wij weer een heerlijk recept voor u klaarstaan! Afgelopen week mocht ik hier bij iemand thuis op visite van genieten en geloof me het was smullen geblazen! Heerlijke verse pasta met zalm en een romige saus vol groenten! Gezond en lekker wat wil u nog meer! Hieronder beschrijven wij stap voor stap hoe u dit heerlijke gerecht ook zelf thuis op tafel kunt zetten! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Benodigdheden voor 2 personen Een pakje verse pasta Een bol burrata Courgette Prei Tomaat Rode paprika Ui Knoflook Winterpeen Zalm voor 2 personen Bereiding Eerst zet u een pan met water op het vuur waar u straks de pasta in kunt koken, voeg

Overheerlijke zuurkolschotel met een twist Vandaag hebben wij weer een heerlijk gerecht voor u klaarstaan. Ditmaal een heerlijke zuurkoolschotel! Maar niet op de traditionele wijze zoals u het misschien gewend bent, nee ditmaal met een verrassende twist! Benodigdheden voor 2 personen - 5 aardappelen - Zuurkool ( naar smaak) - Rozijnen - Sauzijzen worstjes - Geraspte kaas - 100 ml melk - Peper - Zout - Appel Maak de aardappelen schoon en kook ze gaar. Vervolgens pakt u een ovenschaal en vet u deze in. Daarna prakt u de aardappelen fijn samen met de melk, peper en zout. Bak de worstjes gaar in de pan. Schil de appel in partjes . Nu kunt u beginnen met de opmaak van de ovenschaal. Bedek de bodem met het aardappel mengsel,

Nieuwe aflevering Vanavond kunt u weer genieten van een nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt! De bakkers staan weer in de startblokken en wij zijn erg benieuwd welke heerlijke baksels er deze week weer voorbij komen! Naast dat ze vaak heerlijk smaken zijn ze ook nog eens prachtig om te zien! André van Duin presenteert het programma op een erg prettige manier met een flinke dosis humor. Ook dit jaar is de sfeer in de inmiddels beroemde baktent erg gezellig ! Thema Zoals altijd is er vanavond ook weer een thema uitgekozen voor de bakkers. Vorige week draaide alles nog om de jaarwisseling en waagden de bakkers zich nog aan "churros cups" . Deze week staat er een

Oliebollen, Eigenlijk zijn ze onlosmakelijk verbonden met Oud & Nieuw , de oliebollen! Begin December verschijnen de eerste kramen al in het straatbeeld en worden de eerste oliebollen al met suiker bestrooid! Een heerlijke lekkernij waar wij maar al te graag van genieten! Met of zonder krenten het kan allemaal! Zelf bakken Ook staan steeds meer mensen zelf in de keuken om oliebollen te bakken. Dit komt onder andere doordat er tegenwoordig pakken met kant en klaar beslag te koop zijn wat het bakken een stuk makkelijker maakt. Ook word het vaak als fijne familietraditie gezien om met elkaar oliebollen te bakken en op te eten en zo de laatste dag van het jaar door te brengen! De test Ieder

Chocolademelk Wie is er niet gek op, een heerlijke warme en dampende mok chocolademelk! Wij houden er wel van, zeker met dit koude weer kan het heerlijk zijn om thuis even lekker bij te komen met een lekkere mok warme chocolademelk! Nu kennen we natuurlijk allemaal het traditionele recept, cacao en melk, of kant en klaar uit een pakje. Maar er zijn nog veel meer heerlijke smaken mogelijk! Chocolademelk met een twist! Wij hebben een paar heerlijke variaties voor u op een rijtje gezet! Likeur Een heerlijke combinatie, warme chocolademelk met een scheutje likeur erdoor. Zorgt er direct voor dat u het heerlijk warm krijgt! Kokosmelk In plaats van halfvolle melk  kunt u ook prima kokosmelk gebruiken voor het maken

Heerlijk avondje is gekomen, kruidnootjes recept! De allerlekkerste kruidnootjes maakt u namelijk helemaal zelf! En het is niet eens heel moeilijk! Wij laten u zien hoe u in een handomdraai heerlijke kruidnootjes bakt! Aan de slag, Ingrediënten 250 gr zelfrijzend bakmeel 125 gr donkere basterdsuiker 4 theelepel koek en speculaaskruiden Snufje zout 100 gr koude boter 90 ml melk Bereiding Verwarm uw oven op 170 graden. Daarna pakt u een mengkom en voegt u het bakmeel, de basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout toe, roer dit alles goed door elkaar. Voeg daarna de koude boter en de melk toe en kneed dit alles samen tot u een stevige deegbal heeft. Pas wel op dat het deeg niet te warm wordt, dus niet te lang kneden. Daarna bekleed u een bakplaat

Zelf Kersenjam maken,   Zelf jam maken, super lekker en een stuk gemakkelijker dan u wellicht denkt! Wij maakten een heerlijke kersenjam en delen dit recept met u!   Benodigdheden   600 gram kersen 150 gram suiker 1,5 dl water Het sap van 1 Citroen Pectine voor ½ liter jam is genoeg 1 stokje vanille (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Om te beginnen ontdoet u de kersen van hun pitten en steeltjes. Daarna halveert u ze en doet u ze samen met het water, de citroensap en de suiker in een wat hoger pannetje. U brengt dit aan de kook en laat het 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om de jam nog iets dunner

Keukenprinses De één krijgt het al met de paplepel ingegoten, de ander leert het op latere leeftijd. Het bereiden van maaltijden is iets wat u ligt of niet, de één beleefd er veel plezier aan terwijl de ander het liefst zo snel en zo simpel mogelijk iets op tafel zet. Maar er zijn natuurlijk altijd nog de echte keukenprinsessen, met keurig opgeruimde keukens en een huis dat altijd ruikt naar de meest heerlijke gerechten!   Hoe herken je een keukenprinses?   Zij heeft talloze kookboeken in de kast staan, de nieuwste apparatuur op het gebied van koken siert haar keuken en haar kruidenrekje staat overvol. Zij weet van iedere maaltijd een feestje te maken , en haar borden zijn altijd perfect opgemaakt!

Een echte klassieker! Wij hebben weer een overheerlijk recept voor u klaarstaan! Penne Bolognese, een echte klassieker maar met een pittige twist! Een prettige bijkomstigheid is dat u dit gerecht vrij simpel en snel op tafel kunt zetten, en dat jong en oud ervan smullen! Wat heeft u nodig? Voor 2 personen heeft u de volgende ingrediënten nodig ! - 200 gram Penne - 4 Tomaten - 1 blikje tomatenblokjes - 150 gram rundergehakt. - Snufje Cayenne peper - Paar blaadjes basilicum - Theelepel gehaktkruiden - 1 winterpeen - 1 bleekselderij - 4 el runderbouillon - 1 ui - 1 el olijfolie ( Eventueel wat geraspte kaas) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bereidingswijze Als we alle ingrediënten in huis hebben gaan we over tot het bereiden van de overheerlijke maaltijd! Allereerst vullen